Niezły fail Bmw popełniło tym ze nie ma bagnetu ...
Panewki były robione prewencyjnie, olej praktycznie cały został zlany i nalany nowy równe 11L , bo podobno tyle chodzi w całym układzie, przy normalnych wymianach 9,5
Teraz czujnik pokazywał moim zdaniem 1,1L ponad poziom potem 1,5L potem 1,4L
Ile tego oleju powinno wejśc w system w przedlifcie zeby było ok ?
Odessać 0,7 na próbę ? da sie ?
Czujnik poziomu oleju
Re: Czujnik poziomu oleju
A możesz zdradzić źródło tego, że po wymianie panewek należy wlać 11 litrów oleju? Naprawdę wlałeś 11 l oleju do tego silnika na "podobno"?
http://www.m5board.com/vbulletin/e60-m5 ... letin.html" onclick="window.open(this.href);return false;
W S85 jest dziwna procedura olejowa, i nawet wlewanie 9,3l przy normalnej wymianie oleju może skutkować komunikatem o przekroczonej wartości. Po lifcie jest drugi korek spustowy i wtedy wchodzi 9,3-9,5 l.
W Twoim przypadku zdecydowanie bym odciągał - da się - przez filtr oleju, około 400 ml za jednym razem.
BTW - faktycznie fail z tym brakiem bagnetu. Np. taka Alpina robiąc B5 E60 bagnet do swojego silnika dołożyła
Aż dziw, że panowie z M GmbH tego nie zrobili.
http://www.m5board.com/vbulletin/e60-m5 ... letin.html" onclick="window.open(this.href);return false;
W S85 jest dziwna procedura olejowa, i nawet wlewanie 9,3l przy normalnej wymianie oleju może skutkować komunikatem o przekroczonej wartości. Po lifcie jest drugi korek spustowy i wtedy wchodzi 9,3-9,5 l.
W Twoim przypadku zdecydowanie bym odciągał - da się - przez filtr oleju, około 400 ml za jednym razem.
BTW - faktycznie fail z tym brakiem bagnetu. Np. taka Alpina robiąc B5 E60 bagnet do swojego silnika dołożyła

-
- Auto: E39M5 E60M5 E93 335i E39 V8
Re: Czujnik poziomu oleju
nie mam zadnego błędu a na chwile obecną komputer pokazuje mi 1,2L.
Jak sie zrzuca miske domyślam się ze więcej oleju tam jest, ale bardzo dobry pomysł mozna spuśćic korkiem od filtra nie pimyślałem
Jak sie zrzuca miske domyślam się ze więcej oleju tam jest, ale bardzo dobry pomysł mozna spuśćic korkiem od filtra nie pimyślałem